Wonen in een Driestroom Gezinshuis

Niet voor iedere jongere is het vanzelfsprekend om thuis op te groeien. Als het door omstandigheden thuis niet meer gaat, dan is wonen in een (Driestroom) gezinshuis vaak het beste alternatief.

Wonen in een Driestroom gezinshuis betekent wonen in een gezinsvervangende omgeving. Een kleinschalige, huiselijke woonvorm waar intensieve begeleiding wordt geboden.
Begeleiding die er is als je naar bed gaat en…. die er ook is, als je weer opstaat.

Vanuit deze omgeving bieden wij jongeren vanaf 14 jaar een alternatieve woonplek voor als het thuis (even) niet meer gaat.

Naadloze overgang van Jeugdzorg naar WMO- beschermd wonen

Jongeren die door omstandigheden niet meer thuis kunnen gaan wonen, kunnen vanuit deze gezinsvervangende omgeving een kamertraining/ woontrainings-traject volgen.
Doordat wij geen leeftijdgrens hanteren is er voor deze jongeren een naadloze overstap van Jeugdzorg naar WMO – beschermd wonen.

Mochten er wel mogelijkheden zijn om de jongere weer terug te laten keren naar huis, dan gaan we daar met alle betrokkene aan werken.
Hierbij valt te denken aan het: herstellen van de veiligheid en het contact tussen ouder(s) en kind, versterken van opvoedingsvaardigheden en werken aan (eventuele) andere problemen van ouders of het verminderen van gedrag- en emotionele problemen van de jongere.
Bij terugplaatsing werken we intensief samen met andere zorgverleners, instellingen of mantelzorgers/vrijwilligers.

Ons Driestroom gezinshuis

Ons gezinshuis bevindt zich in een voormalige boerderij. Het is landelijk gelegen, met veel rust en ruimte binnen de driehoek; Haaksbergen- Enschede- Hengelo.
Alle voorzieningen zoals; winkelcentrum de Veldmaat, de kern van Haaksbergen en het busstation met zeer goede verbindingen naar de Twentse steden Enschede en Hengelo bevinden zich op fiets afstand.

Ook in het huis zelf is er volop ruimte.
In de voormalige deel is een grote en gezellige leefkeuken gesitueerd. Deze leefkeuken waarin 3 keukenblokjes staan is dé centrale plek van het gezinshuis.
Vanuit de oude deel kun je naar zowel het woonhuis waar de gezinshuisouders Susan en Onno en hun 2 dochters wonen, maar ook naar de 3 ruime woon-leefkamers voor onze mede-huisgenoten.

Deze kamers bevinden zich op de begane grond en zijn middels terras deuren, direct verbonden met de ruime tuin. Elke kamer is voorzien van een woon-zit gedeelte, slaapgedeelte en eigen badkamer met toilet.
De 3e kamer is middels een flexibele wand af te sluiten van het centrale gedeelte zodat er een inpandige “eigen woonruimte” ontstaat een zogenaamde tussenstapwoning.
Ook heeft deze kamer een kitchenette, zodat er de mogelijkheid is om op eigen kamer de broodmaaltijden te bereiden.

Kenmerken

  • Zorg vanuit een familiaire context, welke zich kenmerkt door een duurzame relatie, stabiliteit en intensieve ondersteuning.

  • Kleinschalig, 3 woonplekken.

  • Jongere is onderdeel van gezin en netwerk.