Ons Driestroom Gezinshuis

Ons gezinshuis bevindt zich in het buitengebied aan de rand van de Haaksbergse wijk De Veldmaat. De Veldmaat ligt in het NO van Haaksbergen. De Twentse steden Enschede en Hengelo liggen op 10 km afstand van ons gezinshuis en zijn zowel met het openbaar vervoer als met de fiets prima te bereiken.

De voormalige boerderij is verbouwd tot een ruim, gezellig en kleinschalig gezinshuis.
In de oude deel is een extra leefruimte gesitueerd met 3 keukenblokjes, een eetgedeelte en een tv-zithoek.
Vanuit deze ruimte kun je naar zowel het woonhuis waar de gezinshuisouders Susan en Onno, hun 2 dochters  en Norah de gezinshuis hond wonen, maar ook naar de 3 ruime zit-slaapkamers voor onze medehuisgenoten.

Deze kamers die zich op de begane grond bevinden, en zijn middels terras deuren, direct verbonden met de ruime tuin en hebben een landelijk en prikkel-arm uitzicht.
Elke kamer is voorzien van een zit- en een slaapgedeelte (inpandige studio). Ook beschikt elke kamer over een eigen badkamer en toilet.
De 3e kamer is middels een deur af te sluiten van het centrale gedeelte, zodat er een inpandige “semi zelfstandige woonruimte” ontstaat, een zogenaamde “Tussenstapwoning”. Deze is geschikt voor jongeren die door kunnen stromen naar een meer zelfstandige woonvorm.

Leren en ontwikkelen in een beschermde huiselijke omgeving

Een Driestroom gezinshuis lijkt op een ‘normaal’ gezinshuis: je groeit op samen met andere jongeren, volgt het normale dagritme, gaat naar school of werk en je kunt naar een sportclub of vereniging. Kortom je doet alle die andere dingen die bij een gezin horen.
Het verschil is dat Driestroom-gezinsouders ook professionele zorgverleners zijn. Ze weten hoe ze jongeren/jongvolwassenen moeten begeleiden – met alles wat er speelt.

Alles in de buurt

De landelijke ligging betekent dat we ruimtelijk wonen met veel rust en groen om ons heen, maar niet afgelegen.
Het winkelcentrum van de Veldmaat ligt op loopafstand. Naast een goed winkelaanbod voor de alledaagse boodschappen kent de Veldmaat ook een uitgebreid verenigingsleven.
Voetbal, tennis, padel, squash, fitness, fietscross, handbal, scouting, in de Veldmaat is er op vrijetijds-gebied veel te doen. Het centrum van Haaksbergen met zeer goede verbindingen naar de Twentse steden Enschede en Hengelo bevindt zich op fiets afstand.

Kenmerken

  • Trainingsgericht wonen.
  • Wonen met intensieve zorg en begeleiding en 24/7 begeleidingsaanwezigheid.
  • Perspectief biedende woonzorg, met diverse doorstroom mogelijkheden.
  • Zorg en begeleiding stopt niet als een jongere 18 wordt.
  • Ook voor langdurig beschermd wonen.