Gezinshuis Hellendoorn

Gezinshuis Hellendoorn

Op zoek naar een gezinshuis voor jongeren/jong volwassenen in de buurt van Hellendoorn? Dan bent u hier op het juiste adres.
Driestroomhuis Haaksbergen is een gezinshuis in Twente voor begeleiding, behandeling en woontraining voor jongeren met autisme of autisme gerelateerde problematiek.

Ons gezinshuis bevindt zich in het buitengebied aan de rand van de Haaksbergse wijk De Veldmaat. De Veldmaat ligt in het NO van Haaksbergen. De Twentse steden Enschede en Hengelo liggen op 10 km afstand van ons gezinshuis en zijn zowel met het openbaar vervoer als met de fiets prima te bereiken.

Wat wij doen

Niet voor iedere jongere is het vanzelfsprekend om thuis op te groeien. Als het door omstandigheden thuis niet meer gaat, dan is wonen in een Driestroom-gezinshuis vaak het beste alternatief.
Wonen in een Driestroomhuis betekent wonen in een gezinsvervangende omgeving. Een kleinschalige, huiselijke woonvorm waar intensieve begeleiding wordt geboden.

Begeleiding die er is als je naar bed gaat en…. die er ook is, als je weer opstaat.
Vanuit deze omgeving bieden wij jongeren vanaf 14 jaar een alternatieve woonplek voor als het thuis (even) niet meer gaat.

Wonen met toekomst perspectief

Doordat wij geen leeftijdsgrens hanteren, is er een naadloze overgang van Jeugdzorg naar WMO-zorg of WLZ.
Hierdoor zijn wij instaat om levensloopgerichte begeleiding te bieden.

Woonvormen

  • Gezinshuis
  • Beschut wonen/ Beschermd wonen modulair
  • Ambulante woonbegeleiding