Gezinshuis Borne

Gezinshuis Borne

Op zoek naar een gezinshuis voor jongeren/jong volwassenen in de buurt van Borne? Dan bent u hier op het juiste adres.

Driestroomhuis Haaksbergen is een gezinshuis in Twente voor gezinsgerichte jeugdzorg, trainingsgerichte 24uurs verblijfszorg, behandeling en gespecialiseerde begeleiding bij het wonen en maatschappelijke leven.
Ons gezinshuis bevindt zich in het buitengebied aan de rand van de Haaksbergse wijk De Veldmaat. De Veldmaat ligt in het NO van Haaksbergen. De Twentse steden Enschede en Hengelo liggen op 10 km afstand van ons gezinshuis en zijn zowel met het openbaar vervoer als met de fiets prima te bereiken.

Voor wie

Ons zorgaanbod is gericht op jongeren en jongvolwassenen. Wij bieden gezinsgerichte jeugdzorg aan jongeren die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. Jongeren of jongvolwassenen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen of nog onvoldoende vaardigheden hebben om zelfstandig(er) te gaan wonen, kunnen vanuit de beschermde woonomgeving van het gezinshuis in hun eigen tempo zelfredzaamheidsvaardigheden trainen, om zo in de toekomst zelfstandig(er) te gaan wonen. Voor Jongvolwassene die langdurig afhankelijk zijn van intensieve 24uurs begeleiding hebben wij een 2-tal woonmogelijkheden.

Je eigen inpandige studio, in een kleinschalig gezinshuis

Als je bij Driestroomhuis Haaksbergen komt wonen, dan heb je de beschikking over een eigen studio met badkamer en toilet. Daarnaast is er nog een gezamenlijke woon-leefruimte. Deze bevindt zich in de voormalige deel, en is voorzien van een tv-hoek, eetgedeelte en 3 keukenblokjes, zodat ieder zijn/haar eigen keukentje heeft om te (leren) koken. Als je nog niet kunt koken is dit niet erg, dagelijks wordt er vers gekookt en al helpend kunnen onze medebewoners spelenderwijs leren koken.

De gezamenlijke woon-leefruimte is dé centrale plek in ons gezinshuis. In deze ruimte komen we samen om bijvoorbeeld, gezellig te kletsen, samen wat te drinken, te leren koken een spelletje te spelen of samen tv te kijken.

Alles in de buurt

De landelijke ligging betekent dat we ruimtelijk wonen met veel rust en groen om ons heen, maar niet afgelegen.
Het winkelcentrum van de Veldmaat ligt op ong. 1500 meter van het gezinshuis. Naast een goed winkelaanbod voor de alledaagse boodschappen kent de Veldmaat ook een uitgebreid verenigingsleven.
Voetbal, tennis, padel, squash, fitness, fietscross, handbal, scouting, in de Veldmaat is er op vrijetijds-gebied veel te doen. Het centrum van Haaksbergen met zeer goede verbindingen naar de Twentse steden Enschede en Hengelo ligt om ong. 3.5 km afstand van het gezinshuis.

Wonen met toekomst perspectief

Wij hebben verschillende woonmogelijkheden hierdoor hoeft de zorg niet te stoppen als een jongere 18 wordt. Hierdoor zijn we instaat om woonperspectief te bieden afgestemd op de individuele wensen en mogelijkheden.

Groots in kleinschalige zorg

Landelijk zijn er ruim 150 Driestroomhuizen die via een franchiseformule zijn verbonden met Stichting Driestroom. Deze samenwerking zorgt voor een groot landelijk netwerk van kleinschalige, unieke zorginitiatieven met veel specialistische kennis.

Woonmogelijkheden

  • Gezinsgerichte jeugdhulp, verblijf in het gezinshuis.
  • Zelfredzaamheidstraining, op weg naar zelfstandigheid.
  • Beschermd wonen, wonen met 24/7 begeleidingsaanwezigheid.
  • Beschut wonen, wonen met 24/7 begeleidingsbereikbaarheid.
  • Ambulante woonbegeleiding.