Werkgebied Borne

Gezinshuis Borne

Op zoek naar een gezinshuis voor jongeren/jong volwassenen in de buurt van Borne? Dan bent u hier op het juiste adres. Driestroomhuis Haaksbergen is gelegen op 20  auto-minuten van Borne. Onze begeleiding en ondersteuning is gericht op ontwikkeling. Ontwikkeling van vaardigheden en persoonlijke groei. Groei gericht op het nastreven van je eigen levensgeluk, dat is waar wij ons elke dag voor inzetten

Waarom kiezen voor ons Driestroomhuis

Als je als jeugdige door omstandigheden niet meer thuis kunt wonen, is wonen in ons Driestroomhuis een goed alternatief voor wonen in een leefgroep. Wij bieden je een kleinschalige woonplek waar de gezinshuisouders volgens het 24/7- principe opvoeding, ondersteuning en zorg bieden. Een woonplek binnen ons huis, waar jij een eigen kamer met toilet en douche hebt. Maar ook een woonplek waar door de samenwerking met Driestroom en lokale specialisten er op zorggebied veel expertise in huis is. Hierbij kun je denken aan; onderzoek, behandeling en therapieën.

Als jongvolwassene kies je voor wonen in ons Driestroomhuis als zelfstandig wonen, nog te moeilijk is en je opzoek bent naar een kleinschalige, beschermde en overzichtelijke woonomgeving binnen een familiaire context. Wonen op een wijze die voor jou betekenisvol is, waar je gestimuleerd wordt in je ontwikkeling en waar jij de wetenschap hebt, dat 24/7 dezelfde mensen aanwezig zijn om je te ondersteunen.

Of het nu gaat om gezinsgerichte jeugdzorg, trainingsgericht wonen of langdurig wonen? Kenmerkend voor het wonen in  Driestroomhuis Haaksbergen is; dat onze zorg georganiseerd wordt vanuit een natuurlijk gezinssysteem en wij zo een inclusief leven voor onze medehuisgenoten realiseren. Een leven waarbij onze medehuisgenoten zich gekend en erkend voelen, een leven wat gericht is op “gewoon gelukkig wonen”. Maar ook een leven met de wetenschap dat er duurzame, stabiele en perspectief biedende zorg geboden wordt.

Voor wie

Of je nu minderjarig bent en thuis wonen helaas (even) niet meer lukt, en je op zoek bent naar een woonplek binnen een familiaire context? Of dat je al wat ouder bent en dat zelfstandig wonen nog niet haalbaar is, maar je graag wilt wonen in een gezinsverband in plaats van wonen in een instelling met steeds wisselende begeleiding? Het is onze insteek dat ieder zich in zijn/haar eigen tempo verder kan ontwikkelen. Wij kiezen bewust voor een ‘horizontale’ leeftijds samenstelling. Dit betekent dat nieuwe opnames zich in de leeftijdscategorie van 14 tot 22 jaar bevinden. De verschillen in leeftijd maakt het dat wij een zo divers mogelijk sociaal leerklimaat kunnen bieden. De gehanteerde leeftijdscategorie wil niet zeggen dat je na je 22e levensjaar niet meer kunt blijven wonen, maar wel dat dit de maximale opname leeftijd is binnen ons gezinshuis.

Kenmerkend voor onze medebewoners is, dat zij sociaal beperkt zelfstandig functioneren, ondersteuning nodig hebben bij het stimuleren van de zelfredzaamheid, regie problemen ervaren en/of gedragsproblematiek vertonen en afhankelijk zijn van permanent toezicht en/of 24 uur per dag zorg in de nabijheid. De zorgvraag kan voortkomen door een verstandelijke beperking en/of een psychische aandoening zoals; Autisme, ADHD, of door psychiatrische problematiek.

Wonen in ons huis is mogelijk met een WLZ indicatie GGZ 2-3-4 of een VG indicatie 3-4-5 of met een jeugdzorgindicatie voor Wonen en Verblijf.

Je eigen ruimte

Als je bij Driestroomhuis Haaksbergen komt wonen, dan heb je de beschikking over een eigen kamer of een studio met badkamer en toilet. Daarnaast is er nog een gezamenlijke woon-leefruimte. Deze bevindt zich in de voormalige deel, en is voorzien van een tv-hoek, eetgedeelte en 3 keukenblokjes. De gezamenlijke woon-leefruimte is dé centrale plek in ons gezinshuis. In deze ruimte komen we samen om bijvoorbeeld, gezellig te kletsen, samen wat te drinken, te (leren) koken een spelletje te spelen of samen tv te kijken.

Alles in de buurt

Ons Driestroomhuis bevindt zich in het buitengebied aan de rand van de Haaksbergse wijk; De Veldmaat. De Veldmaat ligt in het NO van Haaksbergen, het gezellige centrum van Haaksbergen ligt 3 km afstand. De Twentse steden Enschede en Hengelo liggen op 10 km afstand van ons gezinshuis. Zowel met de fiets als met het openbaar vervoer zijn beide prima te bereiken.

De landelijke ligging betekent dat we ruimtelijk wonen, maar niet afgelegen. Zo ligt het winkelcentrum van de Veldmaat op loopafstand. Naast een goed winkelaanbod voor de alledaagse boodschappen heeft de Veldmaat ook een uitgebreid verenigingsleven. Hierbij kun je denken aan; Voetbal, tennis, padel, squash, fitness, fietscross, handbal, en scouting.

Wat je van ons mag verwachten

Onze werkwijze in ontwikkelingsgericht, wij zijn er om jou te ondersteunen naar een zo zelfstandig mogelijk leven op het gebied van; wonen, werken en mee doen. Wij kijken naar je krachten en helpen jou, je talenten te ontdekken, je praktische vaardigheden repertoire uit te breiden en zetten in op het vergroten van je eigen probleem oplossend vermogen. Dit alles vanuit onze overtuiging dat ieder binnen zijn mogelijkheden zo autonoom mogelijk moet kunnen wonen en leven.

Wonen met perspectief

Het kan natuurlijk zo zijn dat je op een gegeven moment binnen het gezinshuis bent uitgeleerd en je toe bent aan een vervolg stap. Een vervolg stap waar je nog zelfstandiger gaat wonen, hierbij kun je denken aan; wonen in een appartement in de buurt van het gezinshuis, die je van ons kunt huren – of dat je een eigen woning huurt en dan middels een Volledig Pakket Thuis, de voor jouw passende begeleiding krijgt. Mocht een stapje verder niet tot de mogelijkheid behoren? Het is dan goed om te weten dat langdurig wonen in ons Driestroomhuis altijd mogelijk is.

Groots in kleinschalige zorg

Landelijk zijn er ruim 160 Driestroomhuizen die via een franchiseformule zijn verbonden met Stichting Driestroom. Deze samenwerking zorgt voor een groot landelijk netwerk van kleinschalige, unieke zorginitiatieven met veel specialistische kennis.