Trainingsgericht wonen

Op weg naar zelfstandigheid

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om het eigen leven “zomaar” zelfstandiger te gaan leiden. Vanuit een gezinsgerichte omgeving ondersteunen wij jongeren en (jong) volwassenen bij wie het leren niet “vanzelf” gaat in hun leerproces naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan.

Voor deze vorm van ontwikkelingsgericht wonen hebben wij in de aanbouw van ons huis een 2 -tal studio’s. Deze bestaan uit; slaapgedeelte, woongedeelte en een badkamer met douche en toilet. De studio’s zijn middels terras deuren, direct verbonden met de ruime tuin en hebben een landelijk en prikkel-arm uitzicht. In de voormalige deel is er een gemeenschappelijke woonruimte gecreëerd. Deze ruimte is als het ware het “verbindstuk” tussen de studio’s, de jeugdzorg-kamers, leef-keuken en onze privéruimte. In de gezamenlijke woonruimte vindt je ook de keukenblokjes die horen bij de studio’s. Verder is er een eetgedeelte en een tv zithoek om samen te kunnen recreëren.

Op eigen benen

Doel van de methode “Op Eigen Benen” is het versterken van de eigenwaarde en het vergroten van de zelfredzaamheid. De training is gericht om te leren, om binnen je mogelijkheden zelf de regie te gaan voeren over je eigen leven. Te leren zelf keuzes te leren maken en te ontdekken wat voor je wel werkt en wat niet. De training is er voor een ieder die er aan toe is, of zich voor wil bereiden op een zelfstandig(er) leven.