Gezinshuis

Waarom kies je voor Driestroomhuis Haaksbergen

Als je als jongere vanaf 14 jaar door omstandigheden niet meer thuis kunt wonen, is wonen in ons Driestroomhuis een goed alternatief voor wonen in een leefgroep. Wonen in ons huis betekent dat je in gezinsverband “zo gewoon” mogelijk op kunt groeien.
Maar het betekent ook dat als terug naar huis geen optie meer is, je vanuit een voor jou vertrouwde omgeving de zelfredzaamheidstraining “Op Eigen Benen” kunt volgen. Deze training is gericht om te leren zo zelfstandig mogelijk je eigen leven vorm te gaan geven. Als je deze training gaat volgen, ga je ook verhuizen naar één van de studio’s in de aanbouw van ons huis.

Ook als je al wat ouder bent, zeg maar vanaf een jaar of 17/18 jaar, en je wilt leren om je eigen leven zelfstandig(er) vorm te gaan geven op het gebied van wonen en mee doen, is deze training zeer passend. Je kunt dan vanuit een familiare context in je eigen tempo werken aan het vergroten van je zelfredzaamheid, om zo in de toekomst zo zelfstandig mogelijk je eigen leven te gaan leiden

Of het nu gaat om zo gewoon mogelijk opgroeien of ontwikkelingsgericht wonen? Kenmerkend voor het wonen in Driestroomhuis Haaksbergen is: dat onze zorg georganiseerd wordt vanuit een natuurlijk gezinssysteem, en wij een zo een inclusief mogelijk leven voor onze medehuisgenoten willen realiseren.

Je medehuisgenoten

Binnen ons huis is er plek voor 4 medehuisgenoten met een zorgvraag. Woonzorg met intensieve begeleiding is noodzakelijk doordat er sprake is van een stagnerende ontwikkeling, door bijvoorbeeld autisme, autisme gerelateerde problematiek en/of LVB problematiek of door externe factoren.

De gezinshuisouders

Wij, Susan en Onno hebben 2 dochters(2005 en 2010), samen met Norah, de gezinshuis hond hebben wij hebben wij een privé gedeelte in het voorste gedeelte van de voormalige boerderij. De overige ruimtes zijn op een dusdanige wijze ingericht zodat er ruimte is om met 4 medehuisgenoten onder één dak te kunnen wonen en leven, met respect voor ieders privacy.

Wat je van ons mag verwachten

Onze werkwijze is ontwikkelingsgericht, wij zijn er om jou te ondersteunen naar een zo zelfstandig mogelijk leven op het gebied van; wonen, werken en mee doen. Wij kijken naar je krachten en helpen jou, je talenten te ontdekken, je praktische vaardigheden repertoire uit te breiden en zetten in op het vergroten van je eigen probleem oplossend vermogen. Dit alles vanuit onze overtuiging dat ieder binnen zijn mogelijkheden zo autonoom mogelijk moet kunnen wonen en leven.

Ons huis

Ons huis is landelijk gelegen aan de rand van de Haaksbergse wijk de Veldmaat. Zowel in het huis als om het huis is er meer dan genoeg ruimte. Zo hebben we achter ons huis een sportveld waar je kunt volleyballen, badmintonnen of pickleball kunt spelen. Hou je van werken in het groen of het verzorgen van kippen? Dan is er altijd wel wat te doen. Verder hebben we een speelschuur waar je lekker kunt chillen in de zithoek of een potje kunt darten of tafeltennissen. Als je meer van het “digitale” bent kun je in de speelschuur lekker gamen. Voor de bak-en kookliefhebbers hebben we in de oude deel een extra kookruimte. Kortom er is genoeg te doen om samen of alleen je vrijetijd in te vullen.

Alles in de buurt

De Veldmaat ligt in het NO van Haaksbergen, het winkelcentrum van de veldmaat is zowel met de fiets als lopend prima te bereiken. Naast een goed winkelaanbod voor de alledaagse boodschappen heeft de Veldmaat ook een uitgebreid verenigingsleven. Hierbij kun je denken aan; Voetbal, tennis, padel, squash, fitness, fietscross, handbal, en scouting.

Het gezellige centrum van Haaksbergen ligt op 3 km afstand. De Twentse steden Enschede en Hengelo liggen op 10 km afstand van ons gezinshuis. Zowel met de fiets als met het openbaar vervoer zijn beide prima te bereiken.

Wat je zorgvraag ook is, het gaat er om dat jij… ”gewoon gelukkig woont”.